Welkom

Welkom op mijn blog!

Ik ben Mulan, de Golden Retriever. Ik ben geboren op 11 Januari 2014 en ben samen met mijn broer Melvin uitgekozen door de specialisten van Hachiko vzw om assistentiehond te worden als ik groot ben. Zoals je misschien wel zult weten is het een hele eer om uitgekozen te worden. Niet elke hond kan zo maar eventjes assistentiehond worden. Je moet van het juiste hout gesneden zijn. En om het kaf van het koren te scheiden zijn er dus speciale specialisten nodig. Die komen dan naar ons nest en doen allerlei rare dingen met ons en op het einde weten zij wie wel en wie niet geschikt is. Dat hele gedoe is nogal ingewikkeld, ik vond het gewoon heel leuk om te doen maar laat ons wel afspreken dat we naar Hachiko doen alsof ik precies wist wat ik deed, ok?

Assistentiehond dat wordt je natuurlijk niet op een dag. Dat duurt een hele lange tijd. Twee jaar om precies te zijn. Tijdens die twee jaar zal ik alles leren om mijn taak als assistentiehond naar behoren te kunnen uitvoeren. Dan krijg ik ook mijn permanent baasje. Spannend allemaal! Maar eerst moet ik dus veel, heel veel leren. Om mij hierbij te helpen heeft Hachiko een goed uitgekiend plan. Zij roept namelijk met de regelmaat van de klok een troep mensen bijeen en roept die uit als gastgezin. Zij nemen dan elk één van de kampioenen in spé mee naar huis voor anderhalf jaar en hebben de eer en het genoegen om ons zo’n 80% te leren van wat er te leren valt. Na dat anderhalf jaar komen we terug naar Hachiko en dan werken we nog een half jaar op heel specifieke aspecten zoals bijvoorbeeld leren om met een rolstoel om te gaan. En daarna krijgen we eindelijk onze echte thuis. Tja, als assistentiehond moet je wel wat bewijzen en maar goed ook. Wij zijn dan ook niet voor niets ‘The Best of the Best’.

Donderdag 13 Maart 2014 is het voor mij allemaal echt begonnen. Toen mocht ik mee met Sabine, mijn gastgezinbazinnetje. Zij zal voor mij deze blog onderhouden en ook regelmatig iedereen op de hoogte houden van mijn vooruitgang. Tot hiertoe valt ze best mee maar het valt nog af te wachten hoe ze het er als mijn secretaresse van af brengt. Als kampioen in spé heb ik namelijk wel een bepaalde standaard hoog te houden hé. Mijn fans verwachten niet minder. Dus ik zal ze goed in de gaten houden. Af en toe kan het gebeuren dat ik toch zelf eens een update zal geven maar dat zien we wel. Een Executive Champ (da’s Engels, Sabine gebruikt dat veel) heeft nu eenmaal een druk bezet leven.

Ik hoop dat je van de blog zult genieten en voel je vrij om commentaar te geven.
Dat kan dan lekker gebruikt worden bij de evaluatie van mijn secretaresse haar werk.

Knuffel en lik,

Mulan

mulangras2