De rest van week 1

Op Zaterdag bezochten we een nicht en Mulan voelde zich meteen thuis. Hij werd, zoals gebruikelijk ondertussen, onthaald op een hele resem van ooooh’s en aaaaah’s en knuffels langs alle kanten (dat wordt binnenkort dus verboden en dat weten ze allemaal) en hij settlede zich meteen in en maakte dankbaar gebruik van het tuintje achterin. De dochter van mijn nicht was in de wolken maar hààr dochter wist niet goed wat te maken van dat bolletje wol die zo nodig enthusiast moet zijn.

De Witte Prins is namelijk stekezot van zowat iedereen maar kinderen nog het meest. En de Juffrouw vond dat druk gedoe niet zo leuk. Op het einde, en onder begeleiding van moi, lukte het dan toch en wilde ze zelfs de kleine Mulan aaien. Flinke Sabine! 😀

mulanmaitee

Zondag, markt! En markt staat op mijn ‘to do’ lijstje, dus allen daarheen! Allé, Mulan en ik dus. Eerst een poging om mijn Tante en Pé te bezoeken maar dat was niet naar de zin van de lokale maltezer en dus zijn we terug weggegaan want dat beestje is veel te oud om het nu nog af te leren dus best zoveel mogelijk stress voor beiden vermijden. En ook voor de baasjes, uiteraard 🙂 Er zullen nog genoeg andere woefjes zijn waarbij hij kan leren om wat kalmer te zijn.

Markt dus! Een volle drie minuten! Wat een prestatie, ik zo fier als een gieter. Met het nodige poepje op de stoep (denk dat hij stiekem wat van een Amsterdammer heeft), wat uiteraard prompt werd opgekuist, was de overweldiging kompleet. Nog even rustig terug langs de kraampjes naar de auto en weg waren we weer. Toch al eens meegemaakt! Nu nog verder uitwerken.

Dan maar eens naar de Watersportbaan. Er is daar ook een losloopweide en afwisseling doet een mens (en hond) deugd! Daar aangekomen was een mevrouw met een Duitse Herder daar en die ‘attaque des chiens blanc’. Geen zin om een rondje ruzie te maken met een kermismadam dus dan maar een verlenging van de riem gemaakt en hem aan de kant van het water laten spelen met de hond van een vriendelijke mijnheer die daar ook kwam wandelen. Sympathieke mens die mij direct uitnodigde om op Zaterdag ook te komen want dan zijn er veel pups daar. Dat staat dus mooi op de agenda!

Na een dag vol indrukken en uitgelatenheid terug naar huis voor wat rust en relaxatie.

Maandag een gewone dag zonder veel gedoe. Lekker in de buurt van thuis wandelen, wat spelen, beetje oefenen op de begincommando’s spelerderwijs en verder gewoon lekker ‘hond’ zijn. Mag ook eens he!

mulan18 mulan14 mulan15 mulan16 mulan17

Op dinsdag heb ik een afspraak bij een andere nicht en neef en krijgt de kleine Mulan terug nieuwe indrukken te verwerken.
Allereerst is er de garage van mijn neef met al zijn geuren en geluiden en zoals gebruikelijk laat de Witte Prins zich alles welgevallen en is hij totaal niet onder de indruk.
Knuffels, snuffelen en onderzoeken. Maar bang? Zeg, vrouwke…. Alstublieft hé!

mulangarage mulangarage2

En tenslotte zijn er ook nog de Border Collie en de Parkiet Prinses van mijn nicht en haar dochter.
Hier heeft Mulan dus een dame (de Border Collie) ontmoet die weet hoe zich te laten gelden. De kleine pruts wist perfect hoe zich te gedragen en na een paar verwittigingskes van Mevrouw de Collie bleef hij braaf op respectabele afstand en keek rustig toe wanneer ik met haar een balletje speelde. Flinke Mulan!

De Parkiet vloog op een bepaald moment los in huis en zoals gewoonlijk had mijnheer het wel gezien en compleet niet onder de indruk. Alleen als de vogel wat lager vloog keek hij eens op om te kijken wat dat gedoe was maar verder ging het niet. Ik zo fier als een Gentse Gieter! 😀 😀

annieparkiet2   annieparkiet

Woensdag, op visite bij Hachiko!

Ik moest naar een vergadering en dat zou te lang duren om hem in zijn bench te laten zitten dus hadden ze bij Hachiko toegezegd dat hij op het centrum kon komen voor een paar uur. Ik blij! Kom ik aan bij de vergadering is ze afgelast. Typisch… Maar bon, van een tegenslag een deugd gemaakt en ervan geprofiteerd om eens goed boodschappen te doen.

Donderdag: Cursusdag!

Vandaag is het cursusdag en deze morgen nog eens naar kantoor geweest en hem alvast eens laten kennismaken met het fenomeen ‘vastzitten en vrouwke niet overal kunnen volgen’. Na een paar zeur-momenten legde Monsieur Le Prince zich neer en viel prompt in slaap.

mulanEB02-3 mulanEB02-4

 

Wat een week. Ondanks het feit dat deze hond de gemakkelijkste pup op de planeet moet zijn en ondanks het feit dat ik meer moet opstaan ‘s nachts om te plassen dan hij ben ik toch bekaf. Ik hou ook nog altijd angstvallig in gedachten dat ik hem zal moeten afstaan. Dat zal wat worden, dat weet ik nu al.

Ik moet zeggen dat ik moeders ineens een pak beter begrijp. Ook al ben je in de wolken met je nieuwe pruts, toch kan de impact van de verandering in je leven zo groot zijn dat het even duurt voor je er ten volle kunt van genieten. Begrijp mij niet verkeerd he, ik zou het niet willen missen! Maar enige realiteit is toch wel op zijn plaats want zoals met alles heeft ook dit een aanpassingsperiode nodig. Ik hou mijn hart vast als ik de omgekeerde richting moet maken binnen 1,5 jaar. Hopelijk staan mijn vrienden dan klaar want ik zal ze dik nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *