Week 2 en 3

Hallo daar, Het is een tijdje geleden dat ik een update geschreven heb en met goede reden. Ik had mijn handen vol om voor mijn wit mostertje te zorgen en tegen dat ik thuis kwam was ik volledig op en mijn avond ritueel werd dan op automatische piloot uitgevoerd. Het was een steile leercurve met veel lachen en een aantal zorgen. De grootste zorg blijft toch wel aanhoudende diaree die Zijne Majesteit heeft. Dus nu veranderen we voor de 3de keer van voedsel in de hoop dat zijn darmen zich nu eindelijk zullen gaan stabiliseren. Ik had hoge hoop deze morgen toen zijn stoelgang normaal was maar twee uur later was het alweer lopend. Dus we blijven hopen dat hij deze horde nu eindelijk kan overwinnen. Wat hebben we de laatste twee weken gedaan? Veel en veel! Om te beginnen zijn we week 2 halftime gaan werken om Mulan zo geleidelijk aan te laten wennen aan zijn bench op mijn kantoor. Dat wennen ging perfect en liep van een leie dak. Ondanks dat hij toch niet zo graat in de bench gaat blijft hij heel kalm en rustig en ofwel slaapt hij ofwel speelt hij wat met het speelgoed dat hij in de bench liggen heeft. Ik ben heel voorzichtig om de bench alleen maar met positieve zaken te associëren, zowel op het werk als thuis, maar kan toch niet voorkomen dat hij echt wel in de bench moet op ‘t werk. Thuis gaat hij heel occasioneel al eens uit zichzelf in de bench maar dan enkel als hij echt moe is (wat met zijn energieniveau zelden gebeurt!). We hopen dus dat hij het toch gewoon zal worden en we blijven de bench training consequent alle dagen oefenen. Op het werk met mij erbij en thuis regelmatig als ik weg moet naar mijn training of om boodschappen dat hij dus ook gewoon wordt om alleen in de kamer te zijn en kalm te blijven.

Vorige week ben ik dan terug fulltime beginnen werken en zijn we de week goed begonnen met een evacuatie-oefening. Je zou denken dat die schreeuwende sirenes een of andere reactie zouden losmaken maar niets van. Mijnheer De Witte keek mij verveeld aan met de vraag van ‘moet dat nu echt? Ik lig hier nu juist goed!’. zoals je kan zien op de foto’s hierboven was hij comfortabel aan het rusten. Maar ja, we moesten toch echt naar buiten! Des te meer daar ik verantwoordelijke was die er moest voor zorgen dat iedereen buiten was. Dus, een diepe zucht van gelatenheid en een wijdgeeuwende pup huppelde naast mij mee naar buiten om pal voor de deur prompt een plasje te deponeren. Kwestie van de ingebeelde brandweermannen een handje te helpen. Daarbij keek hij arrogant in de ronde en daagde iedereen uit om er iets van te zeggen. Levens stonden hier wel op ‘t spel he! Dit was niet het moment om preuts te doen! Daar het mijn verjaardag was Maandag ben ik over de middag gaan lunchen met een collega en heeft hij een uur alleen in het kantoor gezeten. Na een beetje gezeur ging hij dan maar slapen en wat spelen met zijn favoriete jeansspeeltje die hij van de lieve dochter van een ander gastgezin gekregen had. Op Dinsdag heb ik mijn collega’s dan getrakteerd op Oliebollen. Dit was meteen een prachtige oefening in socialisatie voor Mulan want ik nam hem mee naar het oliebollenkraam op de kermis en dus werd hij onderworpen aan heel veel geluiden, geuren en indrukken.

At the Dutch Doughnut stand
Aan het oliebollenkraam
what do you mean I can't have one?
Allé vrouwke, krijg ik er echt geen?
pfffff..... all these nice smells and I can't have any!
pffff…… dat ruikt hier de max en ik krijg er geen!

Mulan kreeg een nieuw toilet in de tweede week. In plaats van wat kranten op de grond op een harde kartonnen ondergrond heeft hij nu een toilet gemaakt van het deksel van een grote doos bekleed met plastiek en kranten. We werken aan zijn zindelijkheid en voor het overgrote deel lukt het wel. Op het werk is hij heel goed als hij in zijn bench zit. Als hij eruit is dan vraagt hij het meestal wel maar dan moet ik echt op de second dat hij het vraagt kijken of het is in de gang. Thuis wordt het binnentoilet gebruikt enkel ‘s nachts (voor de uitzonderlijke keren dat hij ‘s nachts moet, maar meestal is dat eerst en vooral ‘s morgens) en na speeltijd. Dan krijg ik de kans niet om mijn schoenen aan te doen, zijn leiband om te doen en met de lift naar beneden te gaan. Dan moet hij onmiddellijk gaan en als ik hem verbied van te gaan dan heeft hij een ongelukje ergens anders in de living. Dus dan liever toch nog op het toilet. In zijn bench is hij volledig proper en daar jankt hij echt wel als hij moet, wat super is!

my new toilet!
my new toilet

Vorig weekend zijn we naar Wendy geweest, een nichtje van mij die twee honden van haarzelf heeft en ook nog als gastgezin optreed voor asielhonden die terug moeten gesocialiseerd worden. Ze heeft ook een aantal katten en is en algemeen grote dierenvriend. Mulan heeft 4 uur non-stop met haar kleine zwarte scheperke gespeeld tot zover dat we hem verplicht in een bench gestoken hebben om hem te laten rusten. Dat klein donderwolkske heeft energie van 10 honden! Ik zal wat foto’s posten als ik ze van Wendy gekregen heb want ik had weer mijn camera niet mee. Dat gebeurt wel meer. Daaraan herken je de newbie! We gaan zo meteen (Zondag, 6 April) terug naar Wendy voor meer plezier. Gisteren zijn we naar de carwash tvv Hachiko geweest om mee te helpen bij de kosten van een operatie van één van de L-promo. Blijkbaar eet Yakult alles wat hij ziet en hij zat met een blokkade.

carwash

Mulan is ook een levende stofzuiger en ik maak mij daar veel zorgen over. Gisteren hebben we heel de namiddag en avond bij een andere nicht van mij doorgebracht en zij heeft een mooie tuin waarvan een deel met kiezeltjes belegd is en de rest met zeer mooi gras. Uiteraard moest Zijne Majesteit constant kiezeltjes eten (en ik ze constant uit zijn muil gaan halen) tot op het punt dat hij een kiezeltje had die wat te scherp was en zijn muil zeer deed. Het zat verstopt onder zijn tong en hij kreeg het niet uitgespuwd blijkbaar. Krijsfeest alom, mijn hart uit mijn keel en uiteindelijk heeft mijn broer dan die kiezel gevonden en eruit gehaald. Je zou denken dat hij zijn les geleerd had, maar nee. Nog geen twee seconden later zat hij alweer stenen op te eten. Ik heb een totaal nieuw respect voor moeders….. en vaders. Je moet echt stalen zenuwen hebben!

my secret hole
mijn geheim hol!

love this grass! really love this grass!

 

Op Maandagavond zijn we bij nog een andere nicht van mij geweest (ja, ik heb veel nichten en neven). Maddy heeft de volwassen versie van Mulan en de twee konden het super goed met mekaar vinden. Voor de verandering werd Mulan nu eens gedomineerd ipv altijd de dominerende te zijn en dat deed hem deugd! Heiko was tegelijkertijd beschermend en corrigerend naar de kleine pruts toe en dat was mooi om te zien. We moesten wel goed in de gaten houden waar hij zat want Mulan heeft een oncontroleerbare neiging om te graven en dat vinden we niet zo leuk. Hij presteerde het ook om onder de aanhangwagen door naar een afgesloten plaats te raken die Maddy had afgebakend zodat Heiko er niet aan kon omdat hij ook graafneigingen had. 🙂 Mulan had een mooie ontmoeting met mijn nicht haar schaap dat zeer nieuwsgierig was naar die kleine witte spruit en hem volgde langs het hek en zelfs meerende. Op een bepaald moment kwam Mulan toch iets de dicht en kreeg hij een kopstoot door het hekken heen. Het hek vangde wel de grootste stoot op zodat de pup er bijna niets van voelde maar de boodschap was duidelijk. Kop niet door het hek steken om het schaap te proberen bijten. Jammer genoeg is de video die ik gemaakt heb te groot voor wordpress blijkbaar. Dus bij deze wat foto’s.

 

hello sheep!

wanna play?

Sheep and big brother = sleepy Mulan

I like this floor. Nice and cool!

Ik ben om een paar nieuwe speeltjes gegaan want altijd datzelfde is ook maar saai. Ik heb er speciaal op gelet om geen squeeky dinges te kopen aangezien hij daar zeer wild van wordt.

What do you mean it doesn't squeek?
Wat bedoel je geen squeeky dinges?
Sure it does, look! 6 squeeky points!
Tuurlijk wel, kijk! 6 squeeky punten!

Inderdaad, het squeeky dinges was niet in het midden maar in elk van de 6 uitsteeksels.. Dus nu krijgt hij dat speeltje enkel als hij in zijn bench thuis is als ik weg ben voor training of winkelen. We hebben een paar accidentjes gehad met plassen en bijten maar echt maar een paar. Over het algemeen heb ik een zeer goed gemanierde pup met veel geestdrift, tonnen energie en een pracht van een persoonlijkheid. Hij is leuk, lief, slim, nieuwsgierig, prachtig en de beste pup in de wereld! 😀 😀 Tot slot nog wat foto’s die voor zich spreken. 🙂

in the elevator
in the elevator
sheets are not for peeing or biting
sheets are not for peeing or biting
I'm bigger than you!
I’m bigger than you!
weeeee!!
weeeee!!
clean-up
clean-up
of course I can bring that to you!
of course I can bring that to you!
my car lounge
my car lounge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *